Prajitura cu ananas

de Miha in Prajituri, 21 Dec 2014 | 11137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de lapte
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • extract de lamaie
  • In plus:
  • ananas din compot, atat cat sa se acopere fundul vasului in care coacem prajitura
  • 3-4 linguri zahar pentru caramelizat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas:

Scoatem ananasul din compot si-l punem la scurs intr-o strecuratoare sau pe un platou tapetat cu prosoape absorbante.

Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharulsi extractul de lamaie si mixam pana obtinem o spume consistenta.

Extractul de lamaie se poate inlocui cu orice alta aroma va place. Mie mi-a placut foarte mult combinatia de lamaie cu ananas, voi faceti cum va place.

Adaugam uleiul treptat, apoi faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapte. Vom obtine o compozitie ca o smantana.

Intr-un vas mai mic punem zaharul la topit. Cand a devenit lichid il turnam in vasul in care vom coace prajitura si il intindem repede pe toata suprafata. Nu e neaparat necesar sa fie uniform.

Caramelul se va intari foarte repede in contact cu vasul, astfel ca ori va miscati foarte repede ori incalziti un pic vasul inainte.

Asezam pe fundul vasului feliile de ananas, apoi acoperim cu compozitia de chec. Dam vasul la cuptor la foc mediu pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Se lasa la racit in tava.

Vasul in care am copt prajitura e un vas de ceramica, cu o capacitate de 1.2 litri Pe eticheta zice ca are diametrul de 27 cm, dar mie imi pare mai mica

Dupa ce s-a racorit, se pune un platou peste vas si cu o miscare ferma vom rasturna prajitura. O lasam sa se raceasca foarte bine si daca o sa consideram necesar o insiropam cu sucul din conserva de ananas.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

28.12.2014, 09:09

Imi place cu ananas! Tare buna!

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:44

Oare unde am fost cand postai retetele astea ? Cred ca tu erai de ziua si eu de noapte

Panacris 1

18.06.2015, 07:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Roxana